Musik & Kultur

LÖRDAG 26 MAJ KL 18:00 ENTRÉ: 100kr

Vårkonsert

I maj bjuder vi på en konsert med rubriken ”Uti vårsolen glans!”

Medverkande är S:t Peters kyrkokör, en sångensemble, solister och instrumentalister.

I programmet finns vår- och försommarsånger av bl a W. Peterson-Berger och H. Alfvén.

Efter konserten bjuder vi på kaffe.

 

STOCKHOLMS KULTURNATT

LÖRDAG 21 APRIL KL 22:30. Fri Entré

Midnattskonsert

”Säg det med Kärlek!” Ett musikprogram

där klassiskt möter jazz och improvisation.

Musik av bl a R. Schumann, H. Alfvén, A.

Jobim m fl.

Ruth Segerberg (sång), Simon Berggren

(piano), Niklas Wennström (kontrabas) och

Jesper Kviberg (slagverk).

29 mars 2018 19:00
Stabat Mater av Pergolesi
”Stabat Mater dolorosa, juxtem cruca lacrimosa dum pendebat filius” ” Vid foten av det kors där hennes älskade son hängde stod den bittert gråtande Maria”

Så börjar första sången i musikverket Stabat Mater av kompositören Giovanni Battista Pergolesi. Från början var det en rimbön från 1200-talet, som även kallades för en hymn i den romerska kyrkan. Verket har tonsatts av många tonsättare, och för skärtorsdagens konsert i S:t Peters kyrka har vi valt Pergolesis kantatmässiga musikstycke, eftersom den alltid har fascinerat – både musikaliskt och textmässigt.

Verket framförs med Tina Bergholm, sopran, Ruth Segerberg, alt och Bengt Tribukait, orgel. Tina är sångerska och kyrkomusiker i Andreaskyrkan på Söder, och Bengt har tidigare konserterat i S:t Peters kyrka och är en väldigt uppskattad och väl etablerad musiker med uppdrag runt hela Sverige samt även Tyskland, Ryssland och Canada. Ruth Segerberg är församlingsmusiker i S:t Peter

 

 

7 oktober 18:00

Höstkonsert med Schumann, Schubert och Musorgskij 

Sång: Ruth Segerberg
Piano: Bengt Tribukait

Bland annat framförs sångcykeln ”Frauenliebe und Leben” av Robert Schumann och ”Dödens sånger & danser” av Modest Musorgskij. Att prata om döden är inte så vanligt i vår kultur, ändå så vet vi att det någon gång tar slut. I Musorgskijs sångcykel skildras döden genom poetiska skildringar, där vi möter syner och händelser från 1800-talets Ryssland.

Bengt Tribukait (f.1964) är frilansande organist, kammarmusiker och ackompanjatör som har konserterat i Europa, Ryssland och Sydafrika. Drivkraften att utforska musikaliska uttrycksmöjligheter och söka efter konstnärlig mening har lett till nära samarbeten med många nutida tonsättare och utmynnat i ett 80-tal uruppföranden, ofta i en trio med orgel eller piano, flöjt och slagverk. Vid sidan av musiken intresserar han sig för konst, litteratur och naturvetenskap. Entré avgift 100 kronor.

 

4 november 18:00

Ett ljus i mörkret – en konsert i Allhelgonatid

Piano: Mattias Lindberg
Sång: Eric Schoeffler

Tillsammans får vi en stund att minnas och tänka på våra nära och kära som gått före oss genom att lyssna till en stämningsfull konsert med sång och musik ur blandad repertoar både klassiskt, improvisation och psalmer.  Före konserten finns möjlighet att sitta en stund i stillhet i kyrkorummet, samt att tända ljus vid ljusbäraren.

 

18 november 18:00

”Fall spelar Satchmo” Blues, jazz, gospel

Mikael Fall (f. 1986) är en utbildad kompositör och en av ytterst få högskoleutbildade munspelare i Sverige. I november 2013 blev han världsmästare på instrumentet på World Harmonica Festival i Trossingen, Tyskland.

Mikael började på Framnäs Folkhögskola hösten 2005, där han la en stabil grund för sitt munspelande. Därefter har han utbildat sig vidare i olika sammanhang, och har visat ett stort intresse för program- & filmmusik. Hans examenskonsert var en föreställning i två akter som visade munspelets kompetens inom olika genrers och dess tekniska möjligheter.

Sedan 2011 är Mikael bosatt i Stockholm. Under de senaste åren har han undervisat både privat och hållit kurser i munspel, komponerat stycken och skrivit låtar, medverkat på inspelningar, skrivit musik till dokumentärfilm om Hultsfredsfestivalen, spelat med en olika band och artister och släppt sin första solo-ep ”When Fire Turns To Smoke”. Han har dessutom tilldelats flera stipendium och priser bl.a Gunnar Hoffstens Stipendiet 2016.

Mikael Fall kommer tillsammans med Niklas Medin (Piano) och Jonas Lindberg (Kontrabas) att tolka musik från jazzlegendaren Louis Armstrongs fantastiska repertoar. En repertoar som tar oss med in i blues, jazz och gospelmusiken.

LÖRDAG 16 DECEMBER KL 18:00 ADVENTSKONSERT I ST PETERS KYRKA

Välkommen till en stämningsfull adventskonsert där välkända traditionella jul- och advents-sånger blandas med modernare julsånger, jazz och pianoimprovisation.

Det blir musik av J. Sibelius, M. Reger, J. S. Bach, P-E. Moreaus, m fl.

Medverkar gör Ruth Segerberg, mezzosopran, och Simon Berggren på piano samt S:t Peters kyrkokör, en mindre sångensemble och solister ur kören.

Ruth Segerberg är också körledare.

ENTRÉ: 100 KR