Musik & Kultur

Vårkonsert 25 maj

…………………………………………………………………………………..

Stockholms Kulturnatt i S:t Peter 27 april

Under Stockholms Kulturnatt 27 april bjuder S:t Peters in till en del olika evenemang. Ett bildspel om S:t Peters församling visas under kvällen samt två föreläsningar, ”De heliga tecknens och sakernas hemlighet” av Lars Lifvendahl och ”Någon besökte min själ-Dostojevskijs andliga resa” av Jan Erixon. Det blir också a capella sång med barbershop kvartetten The Focals, fyra killar som studerar sång på Kungsholmens musikgymnasium, Adam Segerberg, Leon Hejdenberg, Felix Westin och Maxim Uebel samt Midnattskonsert i stämningsfullt sken av levande ljus ”candlelight” konsert fylld av musik och mystik. Ruth Segerberg (mezzosopran, Sandra Marteleur (viola) och Kalle Stenbäcken (piano) framför ett blandat program med musik av bl a R. Strauss, J. Sibelius, M. Musorgskij och F. Bridge.

18:00 Dörrarna öppnas

Bildspel om S:t Peters verksamhet och den pågående renoveringen av kyrkan dess Walcker-orgel.

19:00 De heliga tecknens och sakernas hemlighet

Föreläsning av prästen Lars Lifvendahl om saker och symboler i kyrkan och vad de betyder.

20:00 ”Någon besökte min själDostojevskijs andliga resa

Föreläsning av författaren och Dostojevskij experten Jan Erixon.

21:30 Barbershopkvartetten ”The Focals”

A capella sång

22:30 Midnattskonsert ”Candlelight consert”

En konsert i stämningsfullt sken av levande ljus:

Ruth Segerberg (mezzosopran),Sandra Marteleur (viola) och

Kalle Stenbäcken (piano).

Servering under hela kvällen

*********************************************************************************************************************

S:t Peters kyrkokör söker Dig som vill sjunga i vår kör!

S:t Peters kyrka har en nystartad blandad kör som söker sångare i alla stämmor. Vi sjunger främst sakral musik men även visor, folkmusik och annan repertoar. Vid konserter samverkar vi ibland med andra sångare, körer och musiker. På övningarna jobbar vi med sångteknik och tonbildning för en bättre röstfunktion och klang men även med notläsning och gehör. Vi söker både dig som ej tidigare sjungit i kör och som är nyfiken på att prova på och du som har viss körvana. Hjärtligt välkommen att söka till vår nystartade kör!

Vi övar tisdagar 18:30-20:15 i församlingssalen

Är du intresserad så kom på våra övningar eller hör av dig till vår dirigent Ruth Segerberg: ruth@stpeterskyrka.se