Friheten i Kristus

Friheten i Kristus

Vem vill inte vara fri? Vem vill inte sitta på en medelhavsö långt bort från alla bekymmer och vara oberörd av alla måsten. Vem vill inte vinna högsta vinsten på triss och vara ekonomiskt oberoende för resten av ens liv?

Att vara fri har blivit vårt västerländska samhälles allra högsta goda. Men vad detegentligen innebär att vara fri är det knappast någon som vet. Frihet förstås nästan uteslutande som något negativt. Frihet är helt enkelt att vara fri från yttre band och göra det man själv vill utan att någon annan lägger sig i. Frihet blir detsamma som oberoende och kontroll och att stå på sina egna ben och forma sitt eget öde.

Det glada budskapet om Jesus kan inte vara längre från än den sortens frihet.

Inte på det viset att Jesus skulle vara emot all frihet – snarare tvärtom – men det är en helt annan frihet än det vårt samhälle sysslar med. Ni ska lära känna sanningen säger Jesus, och sanningen ska göra er fria. Den frihet Jesus ger är sanningen. Sanningen att vår uppgift inte är att klara oss bäst på egen hand. Sanningen att vi inte är utelämnade åt oss själv och våra egna infall. Sanningen med stort S är att vi är kallade att gå vägen med Jesus. Vårt uppdrag är att helt likna honom så att vi kan stråla av glädje, bli en härd av kärlek och gå ner på knä för att tjäna även de minsta.

Vi vill verkligen att vår församling skulle vara slutet på anonymitet, att vi alla fick bli det största av allt: Jesu händer och fötter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.