Nytt veckobrev om tro

Matt 8:5-13

 

En romersk soldat och officer går fram till Jesus, han har en tjänare som är förlamad och som lider intil outhärdlighet. Officeren är lika fast övertygad som berget att Jesus kan hela hans tjänare. När Jesus hör det utbrister han att han aldrig har mött någon med starkare tro än hans. När den romerska soldaten går därifrån har den sjuke tjänaren redan blivit helad.

När jag växte upp pratade vi om ofta om tro. Man behövde tro för att möta Gud, tro för att få se helanden och tro för att kunna vittna om Jesus. Inget dåligt i sig, men snart blev tron något jag skulle prestera och något som jag skulle klara av. Desto mer säkrare min tro var, desto fler under skulle ske.

Men ibland undrar jag om inte Jesus skämtar med oss.

Bland listan på hatade personer bland det judiska folket vid den här tiden, måste romerska officierare ha stått överst. De ockuperade deras land, de kunde när som helst ta deras ägodelar, förstöra deras hem eller mishandla deras barn. Officeren som kommer fram till Jesus, kan inga böner och han har inga referat till vare sig lagen eller skriften. Att det är han, terroristen och mördaren som har störst tro, är inte det ett skämt?

Det är kanske ett skämt, och en allvarlig påminnelse om att tron aldrig handlar om min tro. Tron handlar inte om hur bra jag är och aldrig om hur bra jag presterar. Tron är en tillit att Gud griper in oavsett hur min tro ser ut och oavsett mina känslor.

Gud är en Gud som vårdar, helar och befirar även när vi själva inte vågar tro det.

Välkommen att fira gudstjänst på söndag 11.00, Linus Brengesjö predikar och efter gudstjänsten har vi församlingsmöte

Glöm inte bort att gilla vår sida på Facebook
https://www.facebook.com/stpeterskyrkan?fref=ts

Glöm inte heller att prenumera på veckobrevet
http://stpeterskyrkan.us3.list-manage.com/subscribe?u=6ceda5fc31c3b8bc4559d156f&id=0be13b4d67

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.