Renovering av S:t Peters kyrka
 – en lägesrapport

Vad händer nu?

För närvarande pågår det omfattande specialistarbetet med att renovera de blyinfattade kyrkfönstren mot Upplandsgatan. Det sker i Hökarängen, där firman Blyfönster Specialisten har sin verkstad.  Därför är det för tillfället lugnt i kyrkan.

När blir det klart?

– Senare i vår kommer byggställningar upp igen när kyrkfönstren mot Upplandsgatan ska sättas tillbaka. Sedan är det dags att ta ner kyrkfönstren mot innegården. Förhoppningsvis är de i bättre skick så renoveringen inte tar så lång tid. Planen är att de ska sättas åter i höst. Vi återkommer om tid för invigningen.

Hur är läget med orgelrenoveringen?

– Allt verkstadsarbete i Lettland är klart, men orgeln kan inte sättas upp igen förrän kyrkfönstren och andra renoveringar i kyrksalen är klara. När orgeln monteras måste det vara fritt från byggdamm.

Håller budgeten?

– Renoveringen av orgeln följer den ekonomiska planen. Det är även gått bra med insamlingen ”Nya toner”. Återstår cirka 50 000 SEK av insamlingsmålet.

– Slutkostnaderna för fönsterarbetena är svåra att beräkna. Församlingens förvaltningsråd följer noggrant alla räkningar.

Ita Grossman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.